Channelingová meditace

9. 08. 2013 13:06:13
Inspirován článkem Hany Borovské o otevírání třetího oka nabízím třináct let starý záznam své channelingové meditace. Zpětně se mi líbí moje tehdejší urputnost i jazyk, kterým jsem to popsal.

Rok po té, co jsem dostal od Romana Palky první channelingové zasvěcení, jsem měl před pár dny dojem, jako bych dostal pokyn, abych se Romanovi opět ozval a požádal ho o pomoc pro svůj další krok do světa Kontaktu. Jak jsem napsal tuto větu, hned se mi udělalo mdlo, neboť naše společná meditace skončila právě před několika hodinami a já jsem se z ní ještě úplně nevzpamatoval. Takže podle Romanovy rady teď sedím u klávesnice a chystám se zapsat čerstvé dojmy. Volám svou "pět a půlku", která to údajně řídila, aby mi teď pomohla popsat celou tu hrůzu ku prospěchu všem zúčastněným.

... Roman do poslední chvíle vedl ty své vcelku obvyklé řeči o vznešenosti Boha, a že kdo to nezažil, vůbec nic o duchovnu neví, že Tam je nekonečnost až příliš nekonečná, věčnost příliš věčná a Bůh příliš božský, ať se nachystám na pořádný ohňostroj a že už se předem těší, až si přečte můj popis těchto zážitků na Spirituálních stránkách. Znám tato jeho silná slova už dva roky a vcelku úspěšně je pouštím druhým uchem ven, nicméně se cítím příjemně naladěn a nedočkavý, jaké procento z nich se mi za chvíli promění ve skutečnost. Roman říká: "uvaž, že nyní prožiješ něco, co silně ovlivní celý tvůj život i inkarnace další" a já se chechtám nahlas, mám Romana za tohle přehánění rád.

Roman vytýčil cíl: jít do 55 % ponoru do "pět a půl" na dvě hodiny. Dává instrukce a jedem. Začínám s radostnou zvědavostí. "Pět a půlka" mi ukazuje mé vlastní duchovno ve formě stlačené pružiny, která už mnoho let touží marně po expanzi. Posloucháme hudbu a startujeme. Skrze tělo přicházejí vlny, které mě z něj začínají vyviklávat. Na obloze mysli svítají božské červánky, nádherné obrazy, rozsáhlé prostory, otevřené vesmíry, kosmické strašidelné procesy. Jsoucno ztrácí pevnost, zvedá se v něm vír, skrze nějž začíná svět někam odtékat, což mě začíná ohrožovat téměř na životě. Táhne mě to z těla ven způsobem nahánějícím čirý děs, motá se mi hlava, ztrácím rovnováhu, hrozí mě to zabít – shledávám se ve stavu panické hrůzy z naprostého rozpadu vlastní osobnosti. Roman říká: "Tohleto už je pětapůlka – to už je Božské, vidíš ho?", zjevně se v situaci orientuje nějak jinak než já, bojující o holý život. Ze všech sil se snažím udržet sám sebe pohromadě a mám strach, že se mi to nepodaří, že zemřu, opravdu fyzicky teď hned tady na místě zemřu a Květu s Bobešem tady nechám bez ochrany, to přeci nejde, to nesmím udělat ...

Roman mě postrkuje do změněného stavu vědomí a já se mu už aktivně bráním, už mě tam tlačí skoro proti mé vůli, postrkuje mě k okraji nejnebezpečnější propasti, jakou jsem kdy viděl, za tou propastí je vidět VEN – ven z osobnosti, ven z ega, ven z tohoto zaprděného těsného světa, kulisa známého jsoucna má najednou trhlinu a tou trhlinou prosvítá smrtelně nebezpečné Božství, jedna část ve mně ví, že TAM je ten opravdu žádoucí svět skutečné svobody, ale druhá část ví, že se tam živý nedostanu, a zběsile se té smrti brání. Jsem prostoupen strachem o život do poslední buňky těla, protože poznávám tuto situaci jako základní zablokování svého života. Do každého mého strachu byl odjakživa hojně přimíchán právě tento smrtelný strach a do každé mé touhy byla vždy hojně přimíchaná tato základní nenaplnitelná touha, touha po Božském, kterého nelze dosáhnout zaživa, ó jaká nehybnost, jaká strašlivá beznaděj!

Roman se mi posmívá: "Nejdeš přeci na funus, jdeš k Bohu. Furt jseš v sobě, podívej – já už jsem venku!" Jaká hrůza, on je fakt venku a táhne mě k sobě, no to mě zabije, ne, já to nechci, já tento děs nedokážu překonat, je mi hrozně zle, já bych si raději vystoupil, ale ono to už nejde ... "Připadá mi to, jako bych přemlouval dívku, aby mi byla po vůli, a ona dlouho nechce, bojí se." směje se Roman. Jeho slova mě bezprostředně ohrožují, neboť mě dále postrkují k okraji smrti, které se potřebuju ubránit za každou cenu. Říkám, že mi je blbě a Roman povídá, že odmítám Božské, že mě tam mé ego nechce pustit. To mě ego raději pustí do minulých životů, protože tam je ono přítomno také.

Snažím se nedat najevo, jak přesně to sedí. A hlavně nevím, jestli chci ještě vůbec pokračovat. "Ale to pak nemůže jít, když nevíš, jestli chceš!" povídá Roman a já vlastně už vím, že určitě nechci. Děsuplná hlubina zmaru je pro mě nepřekročitelná, a já naléhavě potřebuju zůstat držet pohromadě, nerozptýlit se do nicoty. "Ego držíš pohromadě, tak jsi mimo Božství. Pak ti to pochopitelně nemůže fungovat." Ano, bojím se smrti až mi pot teče z čela. "To je normální, u tohodle lidi i zvrací!" uklidňuje mě Roman. "Buďto máš ego, nebo Boha, to se přeci píše v každé knížce!"

Zvracení asi také přijde, co mám dělat, přeci si teď nepobliju obývák, proboha to zas bude ostuda... Roman mi přináší lavór, dávám si ho na klín a když mě poryv kosmického víru strhává příliš, svírám ho jako jediné křehké pouto s rozpadajícím se reálným světem. Roman se tomu opět chechtá, prý jestli nechci s tím lavórem vyfotit, že by to byl cenný dokument mé duchovní cesty. Hrozná situace.

Zároveň bych to už naléhavě potřeboval skončit a zároveň mě přeci jenom láká onen kosmický výhled skrze pukliny narušující obvyklou bezpečnost známé reality. Trochu se uklidňuju, neboť když se hodně snažím, udržím se pohromadě, takže mě kosmické víry neohrožují tak bezprostředně, jak jsem se zpočátku bál. Roman mi dodává odvahu a říká, ať plynu s hubou. Tahle hudba dělá s naším vesmírem příšerné věci, otřásá s jeho základy. Kromě hrůzy je to zároveň velmi krásné. Občas mě někam odnese téměř v bezvědomí, já se s trhnutím vracím zpátky a opět si kompletuju svou bytost z úlomků, které se vždycky narychlo vracejí ze všech koutů vesmíru. Normálně bojuju o přežití, a už to vypadá, že tentokrát se ubráním.

Trochu se tím uklidňuju a Roman hlásí prohlubování ponoru. Mluví jakoby koukal na nějaký tachometr, který nám oběma měří hloubku ponoru v procentech – a už jsme prý přes třicet. Žádný takový tachometr nevidím, ale je to fakt HODNĚ JINÉ, je to MNOHEM VÍC SKUTEČNÉ, než jsem si dokázal představit v nejdivočejších snech. Plynu s hudbou, rukama míchám hvězdy, vidím odstíny barev nebeské duhy, ale zároveň jako bych ztrácel výšku a už je jasné, že na 55 % se nedostanu. Roman hlásí ponor asi 46 % a já už cítím sestup. Přestávám se bát, ale zůstává ve mně hluboce smutná jistota, že TAMTEN VOLNÝ PROSTOR je mnohem skutečnější, než můj omezený všednodenní svět a že mé touhy odvždy provždy míří PRÁVĚ TAM a že se tam zároveň neodvážím vstoupit.

Ani si pořádně nevšimnu, kdy Roman odejde. Setrvávám v doznívání, je mi zima a smutno, rozhlížím se po prázdném obýváku a nahlížím, jak bezcennou pomůckou jsou všechna ta čoudítka a olejové lampičky, kterými jsem si své vězení přizdobil. Měl já jsem tohle zapotřebí? Bude se mi vůbec chtít psát o takovém debaklu? Právě když se rozhoduju, že se mi o tom psát nechce, že jsem předem znechucen plky, které mi pak zas budou po mejlu radit notoričtí čtenáři duchovních knížek, telefonuje Roman, ptá se jak je, a doporučuje mi, ať to přeci jenom na ten Internet napíšu, že on se teď právě chystá pustit do své jednadvacáté meditace a tak své popisy uveřejníme oba, a že každý se bojí, že tahle exkurze ještě nic strašného nebyla, ta pravá hrůza číhá teprve o kus dál, kde je egu šaháno na kořínek jaksi definitivně, a že až se budu cítit, dáme repete a půjde to už líp, napoprvé toho bylo na mě moc... a že pak ještě přijde temná noc duše... a já si uvědomuji, že ho beru o hodně víc vážně, než jsem ho bral ještě ráno, a že od téhle chvíle svět asi už opravdu nebude nikdy úplně stejný jako byl doteď.

Vzpomínám si, že před tím mě dnes ráno vzbudil katastrofický sen. Zkoušeli jsme v noci vypouštět nový typ kosmické rakety, bylá velká, krásná, bleděmodrá a průsvitná trochu jako i-mac. Ve výšce okolo kilometru se začala zastavovat a potácet, kolegové se zděsili o něco dřív než já, to už se raketa řítila nekontrolovaným pohybem k zemi, spadla do chatové oblasti několik set metrů od nás a krajinou pak otřásala série nebezpečně vypadajících výbuchů, které tu celou chatovou oblast rozhazovaly vysoko do povětří pravděpodobně i s jejími obyvateli. Než jsem na ně stačil pořádně pomyslet, probudil jsem se s úlevou, že to byl jen sen.

Realito, kdy já se v tobě konečně vyznám?

(prožito a zapsáno 5. 2. 2000)

Autor: Jan Havelka | pátek 9.8.2013 13:06 | karma článku: 14.75 | přečteno: 1348x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 12.24 | Přečteno: 115 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 280 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 484 | Diskuse
Počet článků 14 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 8304

65 let, celoživotní hledač pravdy a terapeut - specialista na temnou noc duše.

www.vnitrni-dite.cz
www.transformacni-terapie.cz
www.terapie-nehou.cz
www.havelka.info

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...