Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Agadir

4. 1. 2010 23:10
souhlasím s autorem

Tato teorie je mi blízká a rozhodně na tom něco bude a troufám si říct, že většina lidí by na vnitřním dítěti  potřebovala zapracovat.  Všechno spolu souvisí, což člověk nerad vidí, natož vnímá a cíleně po tom pátrá. Téměř každý si frustrace z útlého dětství pak ventiluje v dospělém věku a v oblastech,  které už s původní situací jakoby  zdánlivě nesouvisí. Dítěti, kterému se nedostalo bezpodmínečného přijetí v době, kdy přišlo na svět, to někde stále bude  chybět a bude se snažit už jako dospělý to dohnat, někdy dlouhodobě marně. Pokud existuje pomůcka, která může pomoci, zaplaťpánbůh za ni.

Není to ale vůbec  jednoduché, mluvím z vlastní praxe, ač se nástroje, které se používají,  zdají jednoduché. Jako každá vnitřní transformace je to dlouhodobá a náročná záležitost. Úžasné na tom je, že člověk s úlevou zjistí, že si ten citový dluh může nahrazovat  on sám a přestane doufat a požadovat po okolí nesplnitelné požadavky. Štěstí musíme čerpat sami ze sebe, ne z druhých.

0 0
možnosti
QNT

qui n tana2

4. 1. 2010 23:18
Re: souhlasím s autorem

nechci se s vama hadat, ale myslite si, ze v nas existuje jenom jedno vnitrni dite? doporucuju precist a vyzkouset si metodu Voice Dialogue a uvidite, kolik vnitrnich deti v sobe najdete. a nejen vnitrnich deti.

0 0
možnosti
E

ekord

3. 1. 2010 16:52
má zkušenost

četl jsem text před několika dny, zdál se mi fascinující, ale moc něvěřil jsem, že platí i pro mne. Tak jsem se několik dní pozoroval, především svoje reakce v těžších situacích. Byl jsem velmi překvapen. Sedlo to úplně přesně. Choval jsem se k sobě přesně, jak se ke mne chovali v dětství. Díky autorovi, zažil jsem velmi osvobozující pocit.

0 0
možnosti
MF

falm

30. 12. 2009 17:14
Při pohledu na foto autora

lze směle prohlásit, že se jedná o nevyrovnanou schizofrenickou osobnost s úzkostnými psychotickými stavy, které se snaží extrovertně implantovat osobní projekcí do alter ega jiných. X

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10494x
65 let, celoživotní hledač pravdy a terapeut - specialista na temnou noc duše.

www.vnitrni-dite.cz
www.transformacni-terapie.cz
www.terapie-nehou.cz
www.havelka.info