Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

intago

27. 10. 2010 12:57
oznámení

Použil jsem odkaz na tento článek na našem blogu intuice.mysteria.cz ve svém článku Může být duchovnost snadná? Upozorňuji, že jeho čtení nebude dělat většině duchovních lidí nejlépe... NEDOPORUČUJI ČÍST!

0 0
možnosti
H

hrobecek

1. 5. 2010 21:34
Spirituální hypotéza

"A tak se mi postupně začala formulovat „spirituální hypotéza“ – prosté vidění života takového, jaký je – duchovní, vznešený, nezbadatelný, a přesto krajně smysluplný."

To si trochu odporuje, ne?

Buď se díváme na svět takový, jaký je, tedy nezatíženi žádnými předpoklady, předsudky, hypotézami či názory

nebo skrze spirituální (či jinou) hypotézu, v tvém případě skrze spirituální hypotézu, že svět je duchovní, vznešený, nezbadatelný, a přesto krajně smysluplný. Není to opět indoktrinace či auto-indoktrinace, něčím, co bychom rádi, aby bylo? Není to zase další způsob víry který nám brání vidět - poznávat svět takový, jaký je?

0 0
možnosti
I

intago

3. 5. 2010 7:57
Re: Spirituální hypotéza

to dělá každý, asi i ty. Jediná jiná cesta je přijímat od Boha v meditacích, ale o to je u ega nepatrný zájem ;-)

0 0
možnosti
I

intago

22. 4. 2010 12:29
mno...

jak bych se nejlépe vyjádřil, abych moc lidí nenaštval. Ale zkusím to. Kdo jsme? Popravdě trochu zdokonalení šimpanzi, co nedávno slezli se stromů, že? A my si myslíme, že rozumíme světu? Ani na kvantovku, ba ani na teorii relativity nemáme IQ. Chceme se zbavit utrpení, ale ani trochu nevíme o jeho významu a významu toho všeho tady. Srandovní, ne?

Naštěstí jsem měl mnoho meditací, kde mi to všechno božská intuice vysvětlovala, až mne to bolelo. Ono přijít o iluze fakt bolí. Jinak je ale neodvrhneme.

Takže se dívám jako skeptik na podobné these. Jsme mravenci a myslíme si, že budeme hýbat galaxiemi. To se ještě načekáme...

A s tím detoxem. Jistě je kolem nás plno falešných náboženství stále uctívaných, třeba komunismus, Ale jsou i jiné, kde autoři využili opravdovou moudrost, aby sdělili težko sdělitené... Ale mluvit dál je už ezoterika a do té se nechci tady pouštět. kdo má zájem, božská intuicie mu to možná sama ukáže, bude-li chtít...

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

26. 4. 2010 15:12
Jsme víc než šimpanzi

hlavně těmi možnostmi, co máme. A je lepší najít si k nim vlastní cestu než kopírovat stará, dobově podmíněná moudra - při vší úctě ke všem osvícencům, zasvěcencům a veleduchům, kteří je zplodili a mnohdy i žili. Všechny impulsy je užitečné brát ve vztahu k tomu, nakolik rezonují s námi a s dobou a místem, v němž žijeme svůj současný život. Dokonce i V. Marek k tomu po 40 letech došel - viz zde http://blog.baraka.cz/2010/04/ctena-minulost-nefunguje/

Pro dnešní dobu je dále typické, že končí éra esoterna a vyvolených, kteří vědí něco více a nemohou to kdejakému  duchovně usilujícímu mravenci jen tak prozradit. Projevem tohoto nového, sympatického a vysoce účinného přístupu (pokud jde o duchovní vzestup i šťastný lidský život) je celý tento blog, který říká všechno všem;-)

0 0
možnosti
JH

Jan Havelka

15. 4. 2010 14:27
nejsem z toho venku

Čuku a Geku dík, souhlas, akorát že když místo Budhy omylem zabiješ podvodníka v oranžovém rouše, žádná tragedie to nebude, já bych to tak úzkostlivě nerozlišoval, když meju okna, splachuju všechno :-). Upřesňuji, že z toho nejsem venku, nejsem duchovně za vodou, ani sám Ježíš nebyl za vodou, takže to snad není taková hamba. Z lidí, kteří jsou přesvědčeni, že už jsou za vodou, se stávají docela arogantní a duchovně nadřazení jedinci. (Aspoň se tím utěšuju, když je mi zrovna líto, že pořád ještě nejsem za vodou :-)

0 0
možnosti
RT

čuk2gek

15. 4. 2010 13:53
Můjtyjendo !

Abys prospěšně prožil zkušenost detoxikace ducha, MUSÍŠ před tím projít trním a houštím s postupně  jasnějšími a delšími záblesky Světla a nestranné lásky. Třeba takový Proubkův "Obyčejný člověk".nebo Švorcové "žena za pultem", Suchého "člověk z půdy". Bez počáteční "indoktrinace" se nehnou. Sám jsi zmínil ono "až potkáš budhu, zab ho". Nejdřív budhu musíš poznat, potom se pozorně ujistit, že to je opravdu ON! A ne nějaký podvodník v oranžovém rouše! Projít zkušeností poznání, abys věděl, že jsi dočasně podlehl indoktrinaci a proč a od čeho se detoxikuješ.  Zaplaťpámbu za psychofarmaka. Ta pomohou přetrpět období přijetí nového osobního paradigma. Upřímně ti závidím žes´ z toho venku, páč já se "vtom" ještě plácám. Byv trochu pomalejšího založení. 

Buďme šťastní, zdraví a v bezpečí nestranné lásky. Ať se nám dobře daří ji stále posilovat. Udržujme Světlo poznání. Ať se  oboje promění v moudrost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10494x
65 let, celoživotní hledač pravdy a terapeut - specialista na temnou noc duše.

www.vnitrni-dite.cz
www.transformacni-terapie.cz
www.terapie-nehou.cz
www.havelka.info