Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, pane Havelko,

chtěl bych se vyjádřit k bodu 2. Poruchy látkové výměny v mozku

Jsem s Vámi na stejné lodi nevíry v antidepresiva, domnívám se že závislost na čemkoliv je negativní. Sám jsem je bral 3 roky. Vy ale o nich píšete, jako by to byl jediný způsob řešení bodu 2., který by měl být navíc hypotetický. Já jsem naopak přesvědčen, že tento důvod (neurotransmitery atd.) deprese je důvodem zásadním a dokázaným. Látková výměna je ale především ovlivněna stravou, protože spoustu chemických látek si tělo nemůže vyrobit, když k nim nedostane suroviny, nebo je zahlceno balastem. Není náhodou, že lidé se špatně vyvinutým mozkem, depresemi a podobně byli v dětství vyživovány především mléčnými výrobky, nebo se takto stravovala matka v těhotenství. V tomto případě může být tím největším balastem bílkovina cassein (+ další telecí složky) a velké množství lepku, které jako členové civilizované země svorně několikrát denně jíme. Dalším balastem je rtuť (a jiné těžké kovy), která se ráda váže v mozku, kterou nám nezodpovědní zubaři v klidu dávají do úst, farmaceutické firmy do očkování, nebo ji konzumujeme v rybách. Špatným vývojem z dětství poškozený mozek lze velmi těžko "opravit". V těchto věcech vidím hlavní důvod toho, proč právě v nejbohatších částech světa (Severní Amerika a Evropa) je největší výskyt depresí a dalších disfunkcí mozku. To je ale věc teorie, záležitost prevence a dalších výzkumů (které bohužel většinou financují farmaceutické firmy ve prospěch svých preparátů). Naštěstí lze spoustu informací nalézt na internetu, např. http://www.lekari-online.cz/health-and-beauty/ve-sparech-lepku.

      Měl jsem deprese a Obsedantně

Kompulzivní  poruchu. Dle rad http://uzkost-deprese.webnode.cz/ jsem přestal konzumovat lepek. Můj

psychický (i tělesný) stav se zásadním způsobem zlepšil a OKP jsem již více neměl. Jsou to téměř 2 roky. Kdykoliv 2x či více sním něco pšeničného, vrací se mi špatné psychické stavy. Alergie na lepek u mě nebyla potvrzena.

0 0
možnosti
Foto

Částečně s Vámi souhlasím, protože mám sám podobnou zkušenost. Zkouším už několik měsíců bezsacharidovou dietu (viz můj text Opulentní dieta na tomto blogu) a pozoruji zřetelné zlepšení emocionální kondice, jakoby škroby, cukry (a lepek) byly něčím pro moji psychiku jedovaté. A také mám imunologicky potvrzeno, že na lepek ve skutečnosti alergický nejsem. JENŽE - vetšinu depresí jenom dietou vyřešit prostě nemůžete. Můžeme se shodnout na tom, že bezlepková dieta (a já dodávám, že možná ještě lépe úplně bezsacharidová) může psychice dost pomoci.

0 0
možnosti
Foto

J44a61n 46H29a94v62e52l33k28a

22. 12. 2012 14:29

Doplňuji, že traumata z dětství, včetně prenatálního (o kterých pojednává např. i níže v diskusi citovaný Arthur D. Janov v knize Prvotní výkřik) lze zařadit do kategorie "3. Nepříznivé nehmotné okolnosti (kletba, uhranutí, karmická zátěž)". Pouze místo "kletba" se říká "minulé trauma", význam je stejný. Terapeut pak stojí v roli toho, kdo z klienta tuto kletbu sejme. Podobně funguje i regresní terapie. Tohle ale na depresi fungovat z principu natrvalo nemůže, protože skutečná příčina deprese - vnitřní konflikt - tím není nijak ovlivněna.

0 0
možnosti

Myslím,že nejhorší pro duševní zdraví jsou pocity viny.Ty nás vrhají do depresí a roztáčejí kola karmy.

0 0
možnosti
Foto

J74a46n 97H16a16v82e66l67k87a

17. 12. 2012 22:03

Myslím, že ještě destruktivnější může být opačný pól – pocity oběti, čili obviňování druhých (případně Boha).

1 0
možnosti

Tento článek považuji za nebezpečný.

"Nic proti antidepresivům, jsou k nezaplacení, když je člověku opravdu zle, ale depresi léčí asi stejně, jako injekce proti bolesti u zubaře léčí ten nemocný zub." To je lež.

2 3
možnosti

Zvulgarizuji, neb zjednoduším, nicméně pokud bych měla použít také přirovnání, tak podle mě

"antidepresiva léčí asi stejně jako sádra zlomeninu".

1 1
možnosti

Ach jo, opět další, co si myslí, že přícin deprese je jenom pár. Poslední výzkumy transgenerační psychologie ukazují, že těch přícin je daleko více. Tohle je reklama opět na hlouposti, kterými jenom oblbujete lidi a dáváte jim falešné naděje.

3 2
možnosti
Foto

J92a69n 74H17a38v12e37l13k97a

10. 12. 2012 10:48

Můžeme poprosit o nějakou citaci? Sám jsem prošel i terapií zaměřenou transgeneračně a žádné další ověřitelné a hlavně terapeutovatelné příčiny deprese se tam opravdu nenašly. Proto nabízím alternativu k transgeneračnímu principu - hypotézu rodové karmy, která je alespoň v mém světě jednodušší a hlavně o hodně terapeuticky produktivnější.

1 1
možnosti

F87e37l73i33x 51H12o45r88á25k

10. 12. 2012 9:15

Ve světle skutečnosti, že za šestihodinovou terapii berete od pacientů 6 000 Kč, považuji váš blog spíše za reklamní akci, než za cokoliv jiného.  :-/ Rv

1 2
možnosti
Foto

J50a76n 64H96a34v64e89l92k47a

10. 12. 2012 10:28

Kdyby to měla být jenom reklamní akce, neuveřejňoval bych zde svoje know-how (a bezplatně :-). Považuji tento blog především za osvětovou akci. Doufám, že aspoň někomu aspoň trochu pomůže z utrpení.

1 0
možnosti

P38a27v74e45l 81S51y28c79h43a

10. 12. 2012 6:18

Věřím Vám:) doplnil bych jen své postřehy.

K první příčině - svět kolem nějak vnímáme. A pokud ... Jak já říkam... Nepochopíme sami sebe a to jak lidé fungují, nepochopíme ani to o se děje kolemn nás. A naše pocity nenastavují události kolem, ale to jak ty události přijmeme. Stačí, abychom si nechali zdeformovat náš pohled na člověka a svět a začneme vše hodnotit tak nějak posunutě. Pak jako spouštěč deprese může fungovat nejen samota v bytě ale třeba ztráta klíčů:)

Příčina druhá. Byl bych opatrný. Věřím, źe na svět MůŽETE přijít s predispozicí, která je za hranicí 'srovnatelnosti'. Ale nevím jak to je, jen to nevylučuji. Máte určitě ale pravdu v tom, že antidepresiva jsou kompenzační věc, ne kurativní. Na druhou stranu...lidem co se chtějí vyléčit, mohou poskytnout prostor na to to udělat. Bez nich by tn prostor nenašli...

K třetímu bodu-platí uplně to samé co k prvnímu. Ale uplně. Člověka kterého já označuji jako ' disponujícího vnitřní svobodou' uhranout nelze:)

Bod 4...

2 0
možnosti

P53a77v92e54l 12S47y86c53h74a

10. 12. 2012 6:32

K bodu 4 ... Bych napsal jen to, že rodiče jsou jen část. Prakticky je to celá kultura která ovlivňuje to, čemu Vy říkáte ' vnitřní rodič ' už jen narození do kulturního kontextu Vás nutí přebírat pravidla která nejsou 'vaše', protože nedostanete příležitost jim porozumět. Zǎnete se jimi řídit, ale ve skutečnosti je přijal jen ten co tak funguje - ve vAšem slovníku ' Vnitřní rodič '. Naše kultura je vyspělá, nebo spiš bych řekl ' rozvinutá ' a dává předpoklad vzniku hodně problémů, protože schopnost 'zůstat vniťně svobodný' naše kultura ani nepopsala, natož aby s tím seznámila děti ve škole, školce, a tím pádem ji ani rodiče nerozumí. Celke hezky to popisují 'čtyři dohody'. 

A když se podívám kolem sebe, vleklou vnitřní válku bojuje 999 lidí z 1000.

Schopnost nebýt vnitřně schizofrenní naopak nemá téměř nikdo a život těchto lidí pak vypadá jen jako věčný pokus o útěk z této schizofrenie.

Popsal jste to dobře a přeju si aby díky Vám spousta lidí porozuměla:)

Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Nejsem teoretik, spisovatel studií, jsem terapeut a píšu o své vlastní praxi. Zatím tato terapie pomohla asi úplně každému, kdo přišel do terapie na antidepresivech a byl ochoten se sebou něco udělat. Těch 20 % si tam nechávám jako rezervu :-). A nevím ani o žádné recidivě. Odkaz Vám mohu dát na reference od mých klientů. Většina z nich tam má uveden kontakt. Zeptejte se přímo jich, to je nade všechny studie.

Viz http://www.transformacni-terapie.cz/zk.php

1 1
možnosti

O56t95o 44K20o26s45t64a

9. 12. 2012 23:45

K těm 80 procentům, co je zmiňujete v úplném závěru, jste došel jak, mohu-li se zeptat? Nějaká studie? Můžete dát na ni odkaz? Díky..

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS