Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosím, a nemyslím to ironicky či jakkoli provokativně, opravdu mne to zajímá: Můžete uvést svou explikaci pojmu "komunismus" jak je použit ve Vašem článku v souvislosti s tvrzením "musí být postaven mimo zákon"? Tedy jak definujete obsah a rozsah toho pojmu. 

Soudím, že můj požadavek je oprávněný, neboť tomu slovu bylo již připsáno tolik různých, a někdy i vzájemně si odporujících, významů, že opravdu není neproblematickým pojmem jako třeba "židle". 

Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

Pane Poláku, od člověka, který si na svém blogu vyvěsil rudou vlajku s Marxem, Engelsem a Leninem (pro neznalé viz http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/320987/Glosa-k-aktualni-stvanici-na-poslance-Grebenicka.html) je tato otázka samozřejmě  více než provokativní. Předpokládám, že chce vytvoři prostor pro diskusi, ve které se skutečný význam slova "komunismus" rozmlží. V takto vytvořené mlze se dobro nenápadně stane zlem, zlo dobrem, a komunista vítězem.  

 

Pojem "komunismus" je pro člověka, který v něm žil, velice přesný, podobně jako "fašismus" pro generaci mých rodičů, nebo "znásilnění" pro ženu, která byla znásilněna. O žádnou diskusi typu "ale to, co jste zažil, přece nebyl žádný komunismus" fakt nestojím, odpusťte.

1 0
možnosti
AK

Tak po 23 letech vládnutí nekomunistů, když výsledky jejich vládnutí nikoho neeuforizují pořád bojujeme s komunismem?

Je to asi příjemné - nepřítel neexistuje, tak musím vždy vyhrát, že?

Proč nám pořád vadí výjezdní doložky a podobné věci, když už jsou léta pryč a nikdy se nevrátí?

A proč nám nevadí, že nás politici pořád okrádají a obelhávají, když je to současnost?

0 1
možnosti

Velice přesné... jen mám obavy, že do toho, o čem píšete v posledním odstavci, přesně spějeme...A pokud se tak stane, tak opravdu přeju všem těm pobouzněným levicovým intelektuálům, aby na ně ta  komunistická pěst dopadla opravdu tvrdě (včetně jejich rodin - jak už tak mají komunisti ve zvyku).

1 0
možnosti

Všechno bych bral, ale pochybuji, že se na nějaké schůzi hlasovalo o umístění sovětských raket středního doletu (to ještě je možné), ale rozhodně ne s jadernými hlavicemi. To je totální nesmysl, že by s něčím takovým ta kádrovačka vystoupila na nějáké. Dokažte mi, že se mýlím na nějakém úvodníku Rudého práva, pak odvolám.

Slovo  jaderné nikdy nepadlo.

Neexistují v podstatě důkazy, že na území Českoslovenka kdy nějaké jaderné hlavice byly.

3 2
možnosti
Foto

Nepíšu nic o tom, že bychom o raketách hlasovali, my jsme jejich rozmístění pouze vyjadřovali povinnou podporu, čtěte pozorněji. Byla tehdy řeč výslovně o jaderných raketách, ale to víte, mladická nerozvážnost, zapomněl jsem to nahrát, abych měl pro vás dnes dostatečný důkaz. Co se týče sovětských jaderných hlavic na našem území, doporučuji využít Google, viz např http://jakubjanda.blog.idnes.cz/c/241766/Jaderne-zbrane-v-Cesku-Ano-rika-byvaly-ministr.html, nebo http://zpravy.idnes.cz/co-ukryvaji-lesy-na-libave-soveti-odtud-mohli-zacit-totalni-zkazu-1cf-/zpr_nato.aspx?c=A100519_113227_zpr_nato_inc, nebo http://www.poznamkovyblok.cz/?page_id=487. Nikdy nebyl žádný důvod o jejich existenci pochybovat.

1 0
možnosti
VV

Karma. Nebylo v té době tolik statečných jako dnes. Popsal jste přesně tehdejší stav celé společnosti. Bohužel i mě.

5 0
možnosti
PV

Tomu tedy říkám důvod ke zrušení politické strany. Jen proto, že VY jste cosi odsouhlasil..bla...bla... budeme rušit? Uvědomujete si, že jsou i tací, kteří tyhle bláboly neodsouhlasili? Nebo se to odehrálo v padesátých létech, kdy se šlo za katr? Trochu neúcta k těm, kteří se nenechali uplatit příjemným a teplým místečkem.

3 9
možnosti
LH

V roce 1983 jsem sloužil u VÚ8522 a tam se nás nikdo neptal jestli souhlasíme...

:-(

3 0
možnosti
JJ

J79a94n 97J30o68š95t

12. 2. 2013 15:10

Souhlasím, a kdy konečně budou potrestány všechny komunistické zrůdnosti ?... v některých z nich dokonce dodnes dál žijeme (viz krajské centralistické uspořádání).

6 2
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10494x
65 let, celoživotní hledač pravdy a terapeut - specialista na temnou noc duše.

www.vnitrni-dite.cz
www.transformacni-terapie.cz
www.terapie-nehou.cz
www.havelka.info